7 – 12 Μαΐου 2023, Digital Eco Travellers

Το διάστημα 6-13 Μαΐου 2023 το 1ο ΕΠΑΛ Λεχαινών “Ηρακλής Μοσχονάς” υποδέχθηκε 8 μαθητές/τριες και 2 καθηγητές από το Institut de Maçanet de la Selva της Καταλονίας στην Ισπανία στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+. Σκοπός ήταν η δημιουργία μιας εφαρμογής με οικολογικό περιεχόμενο για τηλέφωνα Android.

Οι μαθητές/τριες σχεδίασαν και προγραμμάτισαν σε ομάδες την εφαρμογή, συμμετείχαν σε διαπολιτισμικές δραστηριότητες για την καλλιέργεια αμοιβαίας κατανόησης και γνωριμίας της κουλτούρας της κάθε περιοχής, κατασκεύασαν τη δική τους οικο-σφραγίδα, χρησιμοποίησαν ανακυκλώσιμο χαρτί για δημιουργική έκφραση, πήραν μέρος σε ένα οικο-σαφάρι στο έλος της Αγυιάς στην Πάτρα και επισκέφτηκαν την Αρχαία Ολυμπία.

Στο τέλος της εβδομάδας οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριων οργάνωσαν ένα αξέχαστο αποχαιρετιστήριο δείπνο με πολύ κέφι.

29 & 30 Μαρτίου 2023, Job-Shadowing

Ολοκληρώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα η επίσκεψη του κ. Marc Muñoz, εκπαιδευτικού Αγγλικής από το 𝐈𝐍𝐒 𝐌𝐚𝐜̧𝐚𝐧𝐞𝐭 𝐝𝐞 𝐥𝐚 𝐒𝐞𝐥𝐯𝐚 της Ισπανίας, ο οποίος παρακολούθησε για δύο ημέρες, 29 & 30 Μαρτίου 2023, μαθήματα συναδέλφων στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus της επιτόπιας παρακολούθησης εργασίας (job-shadowing).
Σκοπός ήταν η παρατήρηση και καταγραφή διδακτικών μεθόδων και τεχνικών, ανταλλαγή εμπειριών και καλών πρακτικών.
Ο κύριος Marc Muñoz παρακολούθησε μαθήματα Αγγλικών Ειδικότητας με τη μέθοδο CLIL, μαθήματα Γενικής Παιδείας, όπως και Ειδικότητας.
Ευχαριστούμε θερμά για τη συνεργασία τους συναδέλφους:
Αγγλικά ειδικότητας: κα Τσούλου, Νέα Ελληνικά: κος Μπουζινέκης, Χημεία: κα Νοδάρου, Μηχανολογία: κος Βέρρας, Πληροφορική: κος Δελημπέης