Διάκριση του 1ου ΕΠΑΛ Λεχαινών με το Ευρωπαϊκό Βραβείο Καινοτόμου Διδασκαλίας 2021

Στις 29 Νοεμβρίου 2021 απονεμήθηκε το Ευρωπαϊκό Βραβείο Καινοτόμου Διδασκαλίας 2021 στον τομέα της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΚ) για την ανάπτυξη εφαρμογής quiz FACE IT, στο πλαίσιο του ERASMUS+ KA2 μεταξύ των σχολείων Staatliche Wirtschaftsschule Dinkelsbühl (Γερμανία), IES Colonial (Fuente Palmera, Ισπανία), ZSO im. a. Mickiewicza (Kluczbork, Πολωνία) και 1ο ΕΠΑΛ Λεχαινών (Ελλάδα) από την γερμανική εθνική υπηρεσία ευρωπαϊκών προγραμμάτων PAD.

Το ευρωπαϊκό βραβείο καινοτόμου διδασκαλίας είναι μία νέα πρωτοβουλία που θεσπίστηκε για πρώτη φορά φέτος το 2021 από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με στόχο

  • την ανάδειξη επιτευγμάτων των εκπαιδευτικών και των σχολείων, καθώς και την αναγνώριση του έργου τους
  • τον εντοπισμό και την προώθηση εξαίρετων πρακτικών διδασκαλίας και μάθησης
  • τη χρήση του βραβείου ως μέσου αμοιβαίας μάθησης
  • την προβολή της αξίας του προγράμματος Erasmus+ για την ευρωπαϊκή συνεργασία των εκπαιδευτικών και τη δημιουργία του Ευρωπαϊκού Χώρου Εκπαίδευσης.

Όλες οι χώρες του προγράμματος Erasmus+ απονέμουν κάθε χρόνο τέσσερα βραβεία ένα για κάθε κατηγορία στην προσχολική εκπαίδευση και φροντίδα, στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση και στην Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση.

ΒΡΑΒΕΥΣΗ (γερμανικά)

για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση προχωρήστε στο [04:19 – 05:40]

Ενεργοποιήστε τους ελληνικούς υπότιτλους.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ (γερμανικά)

Συνέντευξη από τον υπεύθυνο της γερμανικής Εθνικής Υπηρεσίας PAD.

Ενεργοποιήστε τους ελληνικούς υπότιτλους.

(Πηγή: https://vimeo.com/656556954)