#ΑΓΩΓΗ_ΥΓΕΙΑΣ, #ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ, #ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ, #ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ_ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ, #ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, #ΕΚΔΡΟΜΕΣ, #ΕΟΡΤΕΣ, #ΕΡΓΑΣΙΕΣ_ΜΑΘΗΤΩΝ, #ΖΔΔ, #ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ_ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, #ΣΧΟΛΙΚΟΣ_ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ, #ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ, #PROJECT

2022 ΜΑΪΟΥ: Εκπαιδευτική επίσκεψη στη Δεκέλεια και στο Τατόι

#ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ_ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Εκπαιδευτική επίσκεψη στην 123η Αεροπορική Βάση Δεκελείας των μαθητών της ειδικότητας Τεχνικού Μηχανοσυνθέτη Αεροσκαφών και της Μαθητείας στο Μουσείο Πολεμικής Αεροπορίας που εδρεύει στην Αεροπορική Βάση Δεκελείας στο Τατόι. Στο μουσείο ενημερώθηκαν για την ιστορία της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας καθώς και για όλους τους τύπους αεροσκαφών που έχουν χρησιμοποιηθεί από την ίδρυση της από το 1911 έως και σήμερα. Είδαν πρωτότυπο αεροσκάφος που κατασκευάσθηκε στην Ελλάδα, καθώς και αεροσκάφη που είχαν καταστραφεί από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Επίσης, είδαν από κοντά το μοναδικό στην Ελλάδα αεροσκάφος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου Spitfire το οποίο βρίσκεται ακόμα, μετά από μετασκευή στην χώρα κατασκευής του (Μεγάλη Βρετανία), σε πτητική ικανότητα. Μπόρεσαν έτσι να οπτικοποιήσουν τις θεωρίες των γνωστικών τους αντικειμένων μέσα από τα εκθέματα.

#ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Πραγματοποίηση της ετήσιας εθελοντικής αιμοδοσίας από μαθητές και εκπαιδευτικούς στους χώρους του σχολείου σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Αμαλιάδας.

#ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΕΙΣ

Πραγματοποίηση επιμορφωτικών δράσεων των εκπαιδευτικών στο χώρο του σχολείου. Οι εκπαιδευτικοί επιμορφώθηκαν στις Α΄Βοήθειες από Εθελοντές , στην πυρασφάλεια από στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και στην αντιμετώπιση μαθησιακών προβλημάτων από ψυχολόγο.

ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ: ΚΑΡΔΙΟΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΗ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ

ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑ

#ΔΕΠΥ-ΔΥΣΛΕΞΙΑ

  • Εκπαιδευτική επίσκεψη στη λίμνη Τριχωνίδα στα πλαίσια του περιβαλλοντικού προγράμματός “Λίμνη Τριχωνίδα : για μια αειφορική διαχείριση του υδάτινου δυναμικού της”. Εκεί στις όχθες της λίμνης ενημερώθηκαν οι μαθητές για τις προσφορές της λίμνης στην τοπική οικονομία, τη θέση της στο μικροκλίμα της περιοχής αλλά και για τα προβλήματα και τους κινδύνους που αντιμετωπίζει. Παράλληλα οι μαθητές πήραν μέρος σε διάφορες μετρήσεις και πειράματα.
  • Συμμετοχή των μαθητών στο “Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για νέους και παιδιά “. Οι μαθητές δημιούργησαν ταινία για τοπικά δρώμενα.
  • Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Έκθεση Βιβλίων – Εγγράφων με θέμα : “Σελίδες του ’21. Βιβλία και έγγραφα ιστορούν τους αγώνες του Τόπου μας στα χρόνια της Εθνικής Παλιγγενεσίας” . Οι μαθητές ενημερώθηκαν από τους υπεύθυνους της έκθεσης για την περιοχή, την κοινωνία και τους αγώνες στα χρόνια της Τουρκοκρατίας και της Επανάστασης του 1821 μέσα από βιβλία, έγγραφα, εικόνες της εποχής εκείνης.
  • Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Αρχαιολογικό μουσείο Πατρών. Οι μαθητές έκαναν μέσα από τα εκθέματα ένα ταξίδι στο παρελθόν της πόλης της Πάτρας, σε διάφορες ιστορικές περιόδους της, μαθαίνοντας πληροφορίες για τη ζωή των κατοίκων της την κάθε εποχή